IEMT & Coaching

IEMT & COACHING

IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is een methodiek voor verandering van ongewenste  negatieve gevoelens. Intense emoties die horen bij herinneringen van vroeger worden geneutraliseerd zodat nieuwe verbindingen in de hersenen worden gemaakt.

Er gebeuren dingen in ons leven, van kleine voorvallen tot grote life events. Dingen die ons emotioneel raken, soms ook uit balans halen. Soms hebben we dingen overgenomen van onze ouders of anderen. Door heftige en terugkerende emoties kunnen we ons rot voelen en ze kunnen invloed hebben op ons functioneren en manier van reageren. Sommige emoties en herinneringen komen steeds weer terug terwijl je ze het liefst voor altijd zou willen vergeten. Soms weten we niet eens wat maakt dat we niet lekker in ons vel zitten. Of er zijn lichamelijke klachten die mogelijk een link hebben met emoties en gebeurtenissen.

Oorzaak

Last hebben van iets heeft invloed op hoe we reageren. Ook al zegt ons verstand hele verstandige dingen, ons gevoel reageert veel sneller dan ons verstand. Onze herinneringen liggen opgeslagen in ons gevoelsbrein. Vanuit ons gevoelsbrein reageren we in hoge mate automatisch op wat er gebeurd. Dit doen we omdat eerdere ervaringen gelinkt zijn aan emoties en omgevingsfactoren. Nieuwe gebeurtenissen worden per direct vergeleken met eerdere ervaringen en bepalen daarmee in hoge mate hoe je reageert.

Behandeling

IEMT is een krachtige manier van werken met oogbewegingen waarbij herinnering en emotie losgekoppeld worden van elkaar.  In de sessie gaan we terug naar de eerste herinnering met dat gevoel. Tijdens de sessie hoef je niets te vertellen over de herinnering, liever niet zelfs.  Na de sessie is er uiteraard ruimte om wat er gebeurd is in de sessie door te spreken.

Resultaat

Als de emotie is gezakt en de herinnering anders is opgeslagen dan ontstaat er ruimte voor nieuwe ervaringen, nieuw gedrag met nieuwe gevoelens. Vaak is het handig om daar in te oefenen. Door mijn jaren lange ervaring als (job)coach kunnen we samen doornemen welke praktische tips voor jou bruikbaar zijn in de praktijk. Om te onderzoeken of IEMT voor jouw werkt starten we met een intake en een proefsessie.

Wil je direct een afspraak maken? Dat kan!

Wanneer IEMT:

Sombere of depressieve klachten

Angstklachten

Motivatieproblemen

Stress

Trauma

En...

Burn out

Onzekerheid

Gepest worden

Persoonlijke ontwikkeling

Psycho somatische klachten