Anneke

Anneke
3 juli 2023

Ik had in eerste instantie niet echt vertrouwen in IEMT.

Voordeel van geen ‘nee’ durven zeggen is dat je er dan voor moet gaan en soms iets moet proberen. Ik wilde absoluut geen EMDR.

Inmiddels ben ik heel blij dat ik ben gestart met IEMT. Ik ben er nog niet maar ik heb al wel grote stappen gemaakt. Ik doe nu dingen, die ik zonder IEMT nooit had gedaan. Ik bouw langzaam zelfvertrouwen op en zeg af en toe zelfs ‘nee’.

Ik schiet niet meer in de paniek modus als ik een scooter of een sirene hoor. Ik trek zelfs kleding aan die ik mooi vind zonder er wat van aan te trekken wat een ander er van vindt. Er zijn nog meer dingen waar ik enorm in vooruit gegaan ben, deze noem ik niet specifiek omdat het prive is.

Doordat IEMT werkt op emoties die zich in de loop van de jaren opstapelen door wat ik meegemaakt heb, heb ik wel gemerkt dat dingen waarvan ik dacht dat ik dat verwerkt had me nog veel deden en blijkbaar ook van invloed zijn op mijn functioneren. Tijdens de IEMT sessies zijn er dingen naar boven gekomen die ik totaal geblokt had en die ik nu aan het verwerken ben.

Ik kan alleen uit mijn eigen ervaring praten maar ik ben echt heel blij met IEMT. Het is af en toe best zwaar, maar wat ik bijzonder fijn vind is dat je niets hoeft te vertellen. Voor iemand die het moeilijk vindt over zichzelf te praten en anderen te vertrouwen is dat heel prettig.

Buiten dat ik ervaringen leer verwerken, leer ik er ook veel over mij zelf. Niet dat ik alles al kan toepassen, maar ik heb er wel vertrouwen in dat het gaat lukken.

Als anderen er voor de helft maar zo veel aan hebben dan wat ik er nu al aan heb gehad is het heel waardevol.